Tirsdag 8. november 2016: «Cry out and shout!»

Tirsdag 8. november 2016 kl. 19.00 i Grorud kirke

«Cry out and shout!»
Knut Nystedts musikalske forkynnelse

Knut Nystedt (1915-2014) er en av Norges betydeligste og mest produktive komponister i det 20. århundre. Han har etterlatt seg hundrevis av store og små komposisjoner i alle sjangere, alt fra salmer, tensing-sanger og enkle klaverstykker, til symfonier, kammermusikk, korverk og monumentale oratorier. Hans kristne tro skinner igjennom alt han har skrevet, enten det er for kirken eller konsertsalen. Harald Herresthal vil ved hjelp av musikkeksempler gi oss et innblikk i Nystedts utvikling som komponist og tiden han levde i.

Møt
Harald Herresthal

Kaffepause med samtale. Liturgisk avslutning

Harrald Herresthal, professor ved Norges musikkhøgskole (NMH), har – både som konsertgiver og faglitterær forfatter – vært en sentral aktør i utviklingen og fornyelsen av norsk kirkemusikk. I 1978 uroppførte han Suite d‘orgue av Knut Nystedt i Bergen, og han bidrog med flere melodier til den nye salmeboken.