Tirsdag 6. desember 2016: Hva er da et menneske?

Tirsdag 6. desember 2016 kl. 19.00 i Hasle kirke

Hva er da et menneske?
Samtaler om Jesu lignelser

Karsten Alnæs og Notto Thelle har brevvekslet og i fellesskap skrevet bok. Dagens foredrag blir en samtale «på direkten» mellom dem. Begge er fascinert av styrken og skjønnheten i Jesu lignelser, som har et universelt språk og møter mennesker på tvers av religion, nasjonalitet og rase. Men de vil også komme inn på lignelsenes problematiske sider: de absolutte kravene og de dramatiske bildene
av dom og utestengelse.

Møt
Karsten Alnæs og Notto Thelle

Kaffepause med samtale. Liturgisk avslutning

Karsten Alnæs er forfatter, historiker og journalist, beskriver seg som agnostiker og finner deler av kristendommen meningsløs, men er fascinert av opprøreren Jesus, som bryter med normene,
egger til motstand og vekker anstøt.

Notto Thelle er professor i teologi ved Universitetet i Oslo. Han har mange års nærkontakt med Østens religioner, ønsker å være tro mot kirkens tradisjon og er samtidig bevisst at Gud er større enn alle våre bilder og bekjennelser.