Tirsdag 26. september: «Kyrkja» – Det som hører Gud til

Tirsdag 26. september 2023 kl. 19.00 i Høybråten kirke

Klikk her for å se annonseringen av dette møtet, med informasjon om tema og foredragsholder.

«Kyrkja» – Det som hører Gud til

Tirsdag 26. september hadde GKA besøk av musiker og teolog Carl Petter Opsahl. Opsahl har bl.a. erfaring som gateprest i Kirkens bymisjon og er i dag førsteamanuensis i praktisk teologi ved Menighetsfakultetet. Men Opsahl er også en fremragende musiker med en stor produksjon både med egne prosjekt og som bandmedlem.

Vi utfordret Opsahl til å snakke om forholdet mellom hans virksomhet som prest og som musiker, særlig med utgangspunkt i hans siste plateutgivelse, Kyrkja, fra 2022. Musikken er folkemusikkinspirert jazz. Den er lett å like og svært stemningsfull.
Carl Petter Opsahl Tok utgangspunkt i ordet kyrkja – «det som hører Gud til». Med musikken vil han formidle det som er viktig i livet: håp, mot, glede, og ikke minst trøst. Han hadde med seg sin bassklarinett og satte stemningen med en vakker salmemelodi. Han fortsatte med å fortelle bakgrunnen for noen av sporene på plata. Det handlet bl.a. om mennesker han hadde møtt og som hadde satt spor. En hyggelig overraskelse for alle (også for møtelederen) var at Oddrun Lilja Jonsdottir, som også spiller på Opsahls plate, møtte opp og ledsaget Opsahl med sin gitar.
Vi fikk sterke inntrykk både i ord og toner i Høybråten kirke. Etter kaffe og samtale i den litt vanskelig tilgjengelige kirkekjelleren ledet konstituert sokneprest Elise Gillebo Skredsvig kveldslesningen.
Jon Gunnar Jørgensen ledet møtet. I overkant av 20 hadde møtt fram – det kunne gjerne vært fler.