Lørdag 26. august 2023: Utflukt til ulvenhagen

Lørdag 26. august 2023 kl. 11.00 i Østre Aker kirke

Klikk her for å se annonseringen av dette møtet, med informasjon om tema og foredragsholder.

Utflukt til ulvenhagen

En regnfull lørdag i august ble det utflukt til Ulvenhagen. Et innbydende syn møtte den lille gruppa fra Groruddalen kirkeakademi, prosjektlederen for Ulvenhagen, Jennifer Spoor, hadde tent bål i bålpanna og tok imot oss besøkende med vann og dyrefôr på armen, for denne sommeren har det flytta inn høner i hagen.

Engasjert fortalte engasjerende om hagen mens vi vandra bortover, forbi plantekassene og utemøblene ved menighetshuset og over Ulvensplitten inn i det store område hvor pilegrimsveien går mot Nidaros, et vilt område inneklemt mellom to motorveier hvor det har blitt til nytt liv. Jennifer tok opp utfordringene med invasive arter, som for eksempel Kanadagullris Solidago canadensis, den stadige kampen mot disse og små skritt når ‚norske‘ arter, for eksempel Geitrams, er på vei tilbake. Vi fikk innblikk i treplanting, trærnes betydning for klima i byen (er det 25 grader mellom blokkene på Ulven er det noe helt annet mellom de gamle trærne på kirkegården!), i utfordringene med rådyrene som spiser kål og annet, og lure triks som å plante mynte ved siden av jordbær, for da blir skadedyrene rett og slett forvirret! Og til slutt fikk vi mate hønene – og hanen, ja, han gikk sin vei, vi får håpe at han ikke ble spist av reven før han kom seg tilbake til hønsehuset!
Men hagen er mer enn en hage, det er samarbeid med bydelene Alna og Bjerke om sommerjobber for ungdommer, det er kontakter i nærmiljøet som har blitt viktige og til neste år skal igjen familier på Ulven og Teisen få mulighet til å ha sine egne dyrkingsområder, som også en gruppe fra Sikhtempelet har opparbeida et eget felt til dyrking og OBOS er interessert i et videre samarbeid. Imponerende å se hva Jennifer har fått til det siste året, hagen har blitt en viktig møteplass og vi takker så meget for å bli tatt imot!