De tredje økumeniske kirkedager 13. – 16. mai 2021

Vi gjør oppmerksom på et stort digitalt arrangement som arrangeres 13.–16. mai 2021: De tredje økumeniske kirkedager i Frankfurt am Main.

I mange år har Norske kirkeakademier organisert felles reiser til de tyske kirkedagene som arrangeres annet hvert år, og nå arrangeres det altså for tredje gang økumeniske kirkedager. Vanligvis er dette svære arrangementer som samler over 100 000 deltakere til langt over 3 000 enkeltarrangement. Dette er dessverre ikke mulig i år, derfor blir kirkedagene digitale.

Det er derfor mulig å følge med på det man vil, rett fra sin egen stue, bare ved å følge lenkene nedenfor!

Dere finner informasjon om bakgrunn og målsettinger her: https://www.oekt.de/en/about

Mye av programmet er gratis å se på, det er dessuten mulig å registrere seg som deltaker, det gir litt flere muligheter til aktiv deltakelse, f. eks. i mindre workshop og mulighet til å være med i chat-funksjonen (https://www.oekt.de/en/faq/faq-my-oekt).

Og mye annet er forklart på denne sida: https://www.oekt.de/en/faq

Programmet i sin helhet finnes her: https://www.oekt.de/en/programme

(Det er mye som skjer, og ikke alt er oversatt til engelsk på disse sidene, så det er litt overveldende å finne fram, men det er verdt det! – Når dere klikker dere inn til et enkelt arrangement, så er det et lite  >e  som viser at dette er oversatt til engelsk, det kan jo være greit å vite, se for eksempel her (et jødisk-kristent-muslimsk bibelarbeid): https://www.oekt.de/en/index.php?id=472&#session/130067101/V.DBA-005

Dette er både aktuelt, tradisjonelt, kulturelt, utfordrende, fromt, utviklende, kirkelig, kunstnerisk, bibelsk, dette er lokalt og tysk og økumenisk og verdensvid, eksperimenterende, og uhyre spennende, kanskje ikke minst med tanke på det spesifikk tysk-økumeniske: Erkebiskopen i Köln er presset grunnet håndteringen av skandalene knyttet til seksuelt misbruk, det er mye katolsk grasrotaktivisme knyttet til dette og til å diskutere kvinners muligheter til vigslet tjeneste i den romersk-katolske kirke og flere biskoper har i det siste talt Roma midt imot. Troskongregasjonens Nei til vigsling av likekjønnede par falt ikke i god jord i noen bispedømmer og noen biskoper har sagt tydelig ifra at de ikke kommer til å irettesetter prester som forretter slike velsignelseshandlinger. Alt dette skjer mens Den katolske kirke i Tyskland har gått i gang med synodesamtaler hvor geistlige og lekfolk skal snakke sammen på likefot, ei heller dette er vanlig og viser hvor sterke fløyer den katolske kirke har, det er virkelig en kirke i samtale. – Og selvsagt henger spørsmålet om muligheten til felles nattverd over kirkedagene, som i mange år nå. Og det betyr på ingen måte at ikke de protestantiske kirker har sitt å streve med, alt fra medlemstall, økonomiske utsikter, diskusjoner om hvor kirkas vei skal føre hen, og også diskusjoner om håndtering av seksuell misbruk. Alt dette er med, og så mye mer!

For mer informasjon, kontakt Carsten Schuerhoff.