Tirsdag 24. november 2020: Musikk som fredsprosjekt

Tirsdag 24. november 2020 kl. 19.00 i Hasle kirke

Gunnar Stålsett har dessverre måttet melde avbud. I stedet kommer plateaktuelle Oddrun Lilja Jonsdottir.

Musikk som fredsprosjekt

Musikken knytter folk sammen. Den skaper rom for møter mellom mennesker fra de forskjelligste kulturer. Om de ellers ikke har noe felles språk, kan de kommunisere gjennom musikken og dele gleden i samspill og musikalske opplevelser. Oddrun Lilja har spilt med Gnawa-musikere i Afrika og Raga-musikere i India; hun har jazzet i New York og spilt med palestinske flyktninger i Libanon. I høst gav hun ut plata ‘Marble’ der hun har spilt inn 10 egenkomponerte verk. Hvert spor har navn etter en by hun har besøkt og er inspirert av lokale musikktradisjoner derfra. Kom og hør Oddrun fortelle om sin musikalske reise og om musikken som fredsprosjekt. Plata ‘Marble har fått strålende kritikker bl.a. i Dagsavisen, Dagens næringsliv, Nettavisen og Vårt land.

Møt
Oddrun Lilja

Kaffepause med samtale. Liturgisk avslutning.

Oddrun Lilja Jonsdottir er gitarist og komponist. Hun har vokst opp på Grorud og er utdannet ved Norges musikkhøgskole. Hun har spilt i en rekke kjente ensembler som Bugge Wesseltofts ‘New Conception of Jazz’, Frode Haltlis ‘Avant Folk’ og sine egne ‘Moksha’ og ‘LILJA’. Hun har turnert verden rundt, og markert seg sterkt på den nasjonale og internasjonale jazz- og tradisjonsmusikkscenen.

For mer, se lenkene

https://jazzinorge.no/2020/09/14/ukas-jazzprofil-oddrun-lilja-jonsdottir/

og

https://radio.nrk.no/serie/jungeltelegrafen