Tirsdag 10. oktober 2017: Kan kunsten hjelpe oss å forstå livet?

Tirsdag 10. oktober 2017 kl. 19.00 i Haugerud kirke

Kan kunsten hjelpe oss å forstå livet? En meditasjon over en bokhylle av bly.

På Astrup Fearnley Museet står en monumental skulptur av Anselm Kiefer; en bokhylle av bly, med tittelen «The High Priestess/Zweistromland». Kunstneren sier at hans materiale er livet, og han henter motiver fra historiske hendelser, men også myter, mystikk og poesi for å si noe vesentlig om livsvilkårene våre. Hva er gjemt i blybøkene i bokhyllen? Hvilke liv er det som skildres i kunstverket?

Møt
Leonora Onarheim Bergsjø

Kaffepause med samtale. Liturgisk avslutning

Leonora Onarheim Bergsjø, ph.d., forsker ved Universitetet i Oslo, administrativ leder for forskerskolen Authoritative Texts and Their Reception. Hennes doktoravhandling er en teologisk-estetisk studie av Anselm Kiefers verker.