Søndag 5. oktober 2014: Tur til Eidsvollsbygningen med omvisning og lunsj

Søndag 5. oktober 2014 kl. 12.45

Kirkeakademiets årlige utflukt gikk denne gangen til Eidsvoll for å se den nyrestaurerte Eidsvollsbygningen. Antall deltakere var begrenset til 25 pga. kapasiteten ved omvisningen. Lista ble snart fulltegnet, og vi opererte med venteliste. Etter forfall i siste liten ble deltakerantallet 24. Transport var organisert med privatbiler (6 biler). Avreise var avtalt fra parkeringsplassen ved Grorud idrettsbane kl. 12.45. Vi spiste lunsj på Festiviteten, like ved Eidsvollsbygningen (smørbrød og kaffe). Her fikk vi også en kort orientering om husets (Festivitetens) historie som forsamlingslokale for ansatte på Eidsvolls Verk. Vi fikk også med oss en liten maleriutstilling her.

Etter lunsj gikk vi over til Eidsvollsbygningen og fikk omvisning der kl. 15-16. Vi fikk en dyktig omviser og stoppet i inngangshallen, stuer (blant annet Christian Fredriks), rådssal, kjøkken og kjeller. Etter omvisningen returnerte vi til Oslo.