Halvor Moxnes

Tirsdag 19. april 2016: Historien om Det nye testamente

Tirsdag 19. april 2016 kl.19.00 i Rødtvet kirke

Historien om Det nye testamente

Vi får en kulturhistorisk innføring I Det nye testamente fra starten i det første århundre til i dag, gjennom oversettelser og virkningshistorie, og ikke minst «lesehistorien» om hvordan metodene i lesningen av Det nye testamente har utviklet seg til vår egen tid. Foredraget vil følge det kjente verset Galaterbrevet 3, 28 om rase, slaveri, kjønn gjennom historien.

Møt
Halvor Moxnes

Kaffepause med samtale. Liturgisk avslutning.

Halvor Moxnes er professor em. i Det nye testamentet. Forskningsfokus har vært  religiøse tekster i en bredere kulturell, politisk  og sosialantropologisk sammenheng. Han har utgitt flere bøker, og hans siste bok Historien om Det nye testamentet er utgangspunktet for kveldens møte.