Tirsdag 15. mars 2022: Mitt nabolag. Zabaleener-prosjektet

Tirsdag 15. mars kl. 19.00 i Grorud menighetshus

Mitt nabolag. Zabaleener-prosjektet

Klikk her for å se annonseringen av dette møtet, med informasjon om tema og musikere.

Christian Stejskal er fiolinist utdannet ved Norges musikkhøyskole og flere europeiske universitet. Han har spilt i en rekke kjente symfoni- og operaorkestre både i Norge og i utlandet. Han er også en anerkjent fotograf. Han har i de siste årene turnert landet rundt med forestillingen «Mitt nabolag» om de Zabaleenerne, en kristen folkegruppe i Kairo som livnærer seg som søppelarbeidere.

Mitt Nabolag er en multimedia-forestilling med beretninger, fotografier og musikk. I 2009 la Christian ut på pilegrimsferd til fots fra Wien via Jerusalem til den hellige byen Aksum i Nord-Etiopia. På veien gjennom Kairo stiftet han bekjentskap med Zabaleenerne, Kairos søppelarbeidere i ‘Garbage City’. Etter endt pilegrimsferd vendte han tilbake til ‘Søppelbyen’ og bodde i flere år med Zabaleenerne mens han arbeidet som fiolinst ved operaen i Kairo. Stejskal fortalte om sine opplevelser og om mennesker han hadde blitt kjent med. Med fortelling, bilder og egenkomponert musikk tok han oss med på en reise til et folk og et samfunn vi ikke visste fantes.

Flere interesserte tilhørere hadde spørsmål etter på. 20 tilhørere hadde funnet veien til Grorud menighetshus. Etter forestillingen ledet Tone Marie en vakker avslutning i kirken.