Tirsdag 16. november 2021: Musikk som fredsprosjekt. LILJA og band

Tirsdag 16. november 2021 kl. 19.00 i Hasle kirke

Musikk som fredsprosjekt. LILJA og band

Klikk her for å se annonseringen av dette møtet, med informasjon om tema og musikere.

Da den store kvelden var kommet, var 65 deltakere samlet i Hasle kirke, som søndagen før endelig kunne ha festgudstjeneste i anledning kirkens 60-års-jubileum, grunnet korona et år på etterskudd. Og feiringen fortsatte altså med konsert som Groruddalen kirkeakademi hadde tatt initiativ til og som flere var med på å støtte: Norske kirkeakademier, Oslo kommune, Oslo bispedømme og Den Islandske Menighet i Norge.

LILJA tok publikummet med på en lang reise og de første låtene var helt nye og skal danne grunnlag for et nytt album som skal spilles inn, publikum fikk innblikk i helt andre musikalske universer, fra flyktningeleiren i Libanon til sitarklang fra India. Og dette fortsatte da LILJA åpnet albumet Marble som har fått meget gode anmeldelser, det var leken musikk med dybde som – i ordets rette forstand – spilt på flere strenger. Nye musikalske universer, samtidig alt sammen folkemusikk som tilkjennega nettopp det at musikk forbinder folket.

Dette ble kanskje enda en gang tydelig da publikummet fikk være med å synge «Lær meg å kjenne dine veie», kanskje ikke uventet at Oddrunn Lilja valgte en norsk folketone fra Åseral!

En særskilt takk til Sophie Panknin som har stått i det organisatoriske og gjorde konserten mulig, en virkelig flott opplevelse.

(Referent: Carsten Schuerhoff)

Her er noen bilder fra møtet