Lørdag 28. august 2021: BESØK KORSVEIEN PILEGRIMSHERBERGE

Lørdag 28. august 2021 kl. 12.00 ved Korsveien pilegrimsherberge

Klikk her for å se annonseringen av dette møtet, med informasjon om tema og foredragsholder.

I fint sommervær møtte åtte spente deltakere opp ved Østre Greverud idrettshall hvor de ble møtt av Trond Hummelvold, han var leid inn som kjentmann og skulle lede an den lille pilegrimsvandringen bort til Korsveien. Trond fortalte og forklarte allerede underveis om pilegrimskikker og tradisjoner, og vel framme ved Korsveien ble gruppa tatt imot av Vibeke Bergsjø Aas og Espen Indergård. De viste lavvoen med seng, kokeplate og mulighet for oppvarming, et koselig og innbydende sted for en rast ved Borgeleden.

Det ble lunsj i sola og Vibeke fortalte så om stedet Korsveien, i dag et småbruk, men fra gammelt av en husmannsplass med sentral beliggenhet, her krysset Den fredrikshaldske kongevei Kirkeveien, som ledet bort til Oppegård. Gruppa fikk høre om lange og slitsomme dager for menneskene på husmannsplassen og fikk innblikk i den omfattende rehabiliteringa Vibeke og Espen har stått og står for. Vibeke fortalte at pilegrimsarbeidet nå også har fått tildelt en egen pilegrimsprest-stilling i Borg bispedømme, og at også hun har fått ansvar for noe pilegrimsarbeid.

Deltakerne fikk et godt innblikk i stedet, dets historie og i den rikholdige tradisjonen rundt det å gå pilegrim. Ikke å utelukke at den ene eller den andre ble inspirert til å prøve seg som pilegrim selv.

Her er noen bilder fra besøket.